Dagje uit of vakantie? Geef inbrekers geen kans!

Dit item is verlopen op 16-08-2019.

Met het mooie weer trekken we er de komende tijd weer massaal op uit. Maar geef inbrekers geen kans. U kunt zelf veel doen om het voor inbrekers moeilijker te maken.

Tips

Hieronder tips om het inbrekers moeilijker te maken:

Op vakantie? Licht de buren in

Buren kunnen op uw woning letten en helpen deze een bewoonde indruk te geven. Door de post weg te halen, de planten water te geven, de auto af en toe eens op de oprit te zetten en een lampje aan te doen.

Dagje weg? Deur op slot!

Ramen en deuren staan vaker open met het mooie weer. Een insluiper kan dan zonder in te breken uw woning binnenkomen en er binnen enkele minuten met uw spullen vandoor zijn. Doe uw deuren en ramen op slot; ook al gaat u maar even weg. Leg geen kostbare spullen in het zicht.

Naast deze tips blijft het natuurlijk van belang om te zorgen voor goedgekeurd hang- en sluitwerk op ramen en deuren. Een goedgekeurd slot voldoet aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Vraag hierover advies aan een PKVW-bedrijf, kijk op www.politiekeurmerk.nl

Word lid van de buurtWhatsApp in uw buurt

In een buurtWhatsApp-groep wisselt u met andere buurtbewoners informatie uit over verdachte personen of situaties in uw wijk. Zo houdt u samen een oogje in het zeil. Kijk voor meer informatie op www.wabp.nl of op de gemeentelijke website.

Meld u aan bij Burgernet (via app of telefoon)

Als u zichzelf aanmeld bij Burgernet krijgt u na bijvoorbeeld een woninginbraak een spraak- of tekstbericht met de vraag om uit te kijken naar een persoon of voertuig. U kunt ook zelf naar de meldkamer bellen via het gratis Burgernetnummer 0800 - 0011. Kijk voor meer informatie op www.burgernet.nl

Registreer uw eigendommen

Na diefstal kunnen uw waardevolle spullen herkend en teruggevonden worden doordat u uw eigendommen registreert. Noteer en bewaar de serienummers van uw apparaten en maak foto’s van spullen die geen serienummer hebben.

Betrapt u een dief?

Bel altijd 112 als u iets verdachts ziet. Noteer het kenteken van de verdachte auto of het signalement van de verdachte persoon. Wordt u onverhoopt slachtoffer van diefstal: doe altijd aangifte bij de politie!

Pagina opties