Dementie en mantelzorg

Dit item is verlopen op 29-01-2020.

Wanneer uw partner of een van uw ouders een vorm van dementie krijgt, krijgt u te maken met (extra) zorgtaken. De zorg voor mensen met dementie vraagt veel aandacht. Bovendien hebben mantelzorgers ook hun eigen zorgen. Wilt u weten hoe u goed voor iemand kunt blijven zorgen in combinatie met uw eigen werk, gezin of leven? Neem contact op met Mantelzorg Berg en Dal.

Bij dementie ziet u vaak dat het gedrag steeds weer verandert. Veel mantelzorgers hebben hun handen vol aan de zorg voor hun naaste. Daardoor kunnen sociale contacten verwateren. Dit geldt vooral voor mantelzorgers (vaak partners) die samenwonen met een persoon met dementie. 

Andere mantelzorgers ontmoeten

Bij Mantelzorg Berg en Dal kunt u vragen stellen, andere mantelzorgers ontmoeten en af en toe samen aan een activiteit deelnemen zoals een museumbezoek. Een deelneemster over de informatiebijeenkomst ‘Koffie met…’ vertelt: “Ik vind deze bijeenkomsten heel plezierig. Eens in de maand kun je gratis luisteren naar het verhaal van een deskundige met koffie of thee. Na afloop of tussendoor kun je vragen stellen. Bovendien ontmoet je anderen die snappen hoe het is om voor iemand te zorgen”.

Contact Mantelzorg Berg en Dal

Op de hoogte blijven van wat er in uw buurt gebeurt voor mantelzorgers? Bekijk dan maandelijks de nieuwsbrief van Mantelzorg Berg en Dal op www.mantelzorgbergendal.nl. Hier ziet u ook een overzicht van verschillende activiteiten die zij organiseren.  Uiteraard is Mantelzorg Berg en Dal ook telefonisch te bereiken op werkdagen via 06-13859106 en per mail info@mantelzorgbergendal.nl.

Meer informatie

Als mensen meer weten over dementie is het makkelijker om mensen met dementie en hun mantelzorgers te kunnen helpen. Heeft u tips over onderwerpen die u belangrijk vindt? Mail dit dan naar: M.Weima@Bergendal.nl of Petra.Kregting@fortewelzijn.nl

Pagina opties