Democratiefestival 30 en 31 augustus Nijmegen

Dit item is verlopen op 31-08-2019.

Op vrijdag 30 augustus en zaterdag 31 augustus 2019 is de eerste editie van het Democratiefestival in Nijmegen.

Het Democratiefestival is op het eiland Veur Lent in de Waal bij Nijmegen. Het eiland Veur Lent ligt in de Waal pal tegenover het oude stadscentrum van Nijmegen. Het festivalterrein is bereikbaar via de Snelbinder, de Waalbrug en de Lentloper.

Wilt u het Democratiefestival niet missen? Schrijf u dan in! De toegang is gratis. Inschrijven kan via: https://www.democratiefestival.nu/

Wat kunt u verwachten?

Op het Democratiefestival vieren en ervaren we de democratie. Dat we in een land leven waar iedereen zijn of haar mening mag geven, waar verschillen mogen zijn en waar we samen de keuzes maken, hoe moeilijk dat soms ook is. In steeds meer landen staat de democratie onder druk, en het zoeken naar verschillen lijkt het steeds meer te winnen van het vinden van overeenkomst. Op dit festival brengen we mensen uit heel Nederland bij elkaar die elkaar in het dagelijks leven niet snel ontmoeten.

Het gratis toegankelijke Democratiefestival is voor iedereen in Nederland, van jong tot oud. De vragen die inwoners zélf belangrijk vinden vormen het uitgangspunt voor de programmering. Onderzoek geeft aan dat dit werk en inkomen, gezondheid, onderwijs en jeugd, duurzaamheid en de manier waarop we met elkaar samenleven zijn.

Deze onderwerpen komen op allerlei manieren aan bod. Via debat en dialoog, colleges en workshops, live interviews, speeddates, excursies te voet en per fiets, exposities, sportclinics, muziek- en theatervoorstellingen. Het hoofdpodium is ingeruimd voor speeches, live interviews, lekencolleges en grote muziekacts.

Meer informatie

Het festival is een initiatief van de VNG en het ministerie van BZK. Kijk voor meer informatie op: https://www.democratiefestival.nu/

Pagina opties