Doe mee met de Week van de Toegankelijkheid

Dit item is verlopen op 25-09-2020.

Doet u ook mee met de Week van de Toegankelijkheid? Meld dan uw favoriete toegankelijke vrijetijdslocatie vóór 25 september aan bij community@ongehinderd.nl. Een toegankelijke locatie is ook toegankelijk voor bijvoorbeeld slechtzienden en mensen in een rolstoel.

Denk bij vrijetijdslocaties aan de horeca, maar ook aan musea en attracties.

Wat gebeurt er met de aanmeldingen?

De locatie in onze gemeente met de meeste aanmeldingen krijgt tijdens de Ongehinderd testdag in de Week van de Toegankelijkheid (5 - 9 oktober) een bezoek van een keurmeester van Ongehinderd. De keurmeester brengt alle toegankelijke pluspunten van het bedrijf in kaart, zoals een invalidentoilet en een drempelvrije route. Vervolgens wordt het bedrijf toegevoegd aan de Ongehinderd app.

Wat is de Ongehinderd app?

Via deze app kan iedereen eenvoudig de toegankelijkheid van locaties vinden. Zo zorgen we er voor dat mensen met een beperking in onze gemeente makkelijk een uitje kunnen plannen. De Ongehinderd app is gratis te downloaden via de Apple App Store, Google Play Store of via app.ongehinderd.nl.

Hoe kan ik mijn favoriete locatie aanmelden?

Meld uw favoriete locatie vóór 25 september aan via community@ongehinderd.nl. Geef hierbij het volgende aan:

• Volledige naam van de vrijetijdslocatie
  • Plaatsnaam
  • Waarom u deze locatie aanmeldt. Wat maakt deze locatie goed toegankelijk?

Kijk voor meer informatie op www.ongehinderd.nl.