Geen bandje = geen alcohol!

Dit item is verlopen op 19-02-2020.

Ben je tussen de 18 en 25 jaar? Haal dan tijdens de carnaval een leeftijdsbandje. Zonder bandje, kun je geen alcohol kopen!

Wat is een leeftijdsbandje?

Een leeftijdsbandje is een polsbandje voor jongeren van 18 tot 25 jaar. Alleen jongeren met zo’n polsbandje kunnen met carnaval alcohol bestellen.

Waarom leeftijdsbandjes?

Aan jongeren onder de 18 jaar mag wettelijk geen alcohol worden geschonken. Tijdens carnaval is dit vanwege de drukte soms lastig te controleren.  Met zichtbare bandjes ziet het barpersoneel direct of iemand 18 jaar is. Je toont ermee aan dat je oud genoeg bent om alcohol te kopen en te drinken. Het barpersoneel hoeft dan niet steeds naar leeftijd of legitimatie te vragen.

Hoe werkt een leeftijdsbandje?

Bij binnenkomst wordt eenmalig je legitimatiebewijs gecontroleerd. Ben je tussen de 18 en 25 jaar, dan krijg je direct een polsbandje om. Dit polsbandje blijft alle carnavalsdagen geldig (omhouden dus!).

Dus, ben je tussen de 18 en 25 jaar? Zorg dan dat je een geldig legitimatiebewijs bij je hebt. En houd het leeftijdsbandje alle dagen dat je carnaval gaat vieren om je pols.

Wat als ik geen leeftijdsbandje heb?

Ben je nog geen 18 jaar, dan krijg je geen leeftijdsbandje. Je drinkt fris. Een jongere onder de 18 jaar die alcohol in zijn of haar bezit heeft in de publieke ruimte (dit is op straat, maar ook in een horecabedrijf of een feesttent) is persoonlijk strafbaar en kan hiervoor een boete krijgen.

Ook het café of de organisatie die de alcohol verkoopt, is strafbaar als hij of zij alcohol schenkt aan een jongere onder de 18 jaar. Dit is vastgelegd in de Drank- en horecawet.

Horecaondernemer?

Bent u horecaondernemer en heeft u zich nog niet aangemeld voor leeftijdsbandjes? Neem dan contact op met Jelle Blijham, telefoonnummer 06-14624783 of j.blijham@bergendal.nl

Pagina opties