Geen elektronische Wob- en Who-verzoeken

Wilt u bij een gemeente een verzoek op grond van de Wet hergebruik van overheidsinformatie (Who) of de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) indienen? Dan moet u dat schriftelijk per post doen of afgeven bij de balie van het gemeentehuis. Het is dus niet mogelijk om zo’n verzoek via e-mail, fax, sms of een andere elektronische weg te doen.

De gemeente heeft dit besluit genomen omdat er vaak misbruik van de wetten wordt gemaakt.

De wetten worden misbruikt door mensen die alleen uit zijn op geld. Ze willen niet echt informatie van de gemeente, maar zijn uit op vergoedingen voor proceskosten.

Het besluit treedt in werking op 14 november 2017 en ligt ter inzage op het gemeentehuis in Groesbeek. U vindt het besluit ook op www.officielebekendmakingen.nl.