Gele grasvelden - waarom sproeit de gemeente niet

Dit item is verlopen op 25-07-2018.

Het is u vast opgevallen dat de grasvelden door de droogte erg dor zijn. Misschien vraagt u zich af waarom de gemeente hier niets aan doet? De reden is dat sproeien van velden veel werk is en daardoor erg duur. De gemeente heeft namelijk 388.771 m2 gazon. Dat zijn bijna 78 voetbalvelden!

Bovendien kan sproeien het gras ook beschadigen. Dit komt doordat er dan waterdruppels op het gras komen te staan. Deze kunnen als een soort vergrootglas werken. Daardoor kan de zon het gras verbranden.

Herstel na regen

Het gras ziet er nu erg dor uit,  maar dat betekent niet dat het dood is. Het meeste herstelt gelukkig weer na een forse regenbui.

Jonge bomen wel water

De gemeente geeft  jonge bomen wel water. Deze overleven de droogteperiode anders niet.  Het duurt minimaal een jaar voordat jonge bomen zelf voldoende vocht uit de bodem kunnen halen. Ze moeten eerst nieuwe wortels aanmaken.

Download onze app:

Logo Google Play Logo App store