Gemeente Berg en Dal zegt Dankjewel! tegen ondernemers

Wethouder Sylvia Fleuren heeft op maandag 18 november de EER Dankjeweltaart uitgereikt aan John en Virginie Grutters van Betsy’s Kip in Groesbeek. Met het uitreiken van de taart bedanken de gemeente en de provincie Gelderland hen voor hun bijdrage aan de innovatieve en sprankelende Gelderse economie.

Familiebedrijf

Het bedrijf van John en Virginie Grutters is al vanaf 1848 een echt familiebedrijf. In 1999 hebben John en Virginie het pluimveebedrijf overgenomen van de vader van John. Daar bleef het niet bij want in 2006 startten John en Virginie met Wijngaard De Plack. En ook daar bleef het niet bij: in 2017 zijn John en Virginie overgestapt naar Betsy’s Kip. Dit is een Beter Leven scharrelkip.

Betsy's Kip

Betsy’s Kip is eigenlijk het antwoord op de vele vragen die John en Virginie kregen van hun bezoekers. Zij merkten dat bezoekers vaak niet weten waar producten vandaan komen. In hun bedrijf met overdekte buitentuin en zichtstal geven ze bezoekers hierover informatie.

Rondleiding

Wethouder Sylvia Fleuren bedankte de ondernemers voor hun ondernemerschap en innovatieve ideeën. Ook vertelde ze dat er meer goede voorbeelden van innovatieve ondernemers in de gemeente Berg en Dal zijn. Na deze dankwoorden zorgden John en Virginie voor een enthousiaste bedrijfsrondleiding.

Dankjeweltour provincie Gelderland

Het bezoeken van Betsy’s Kip is onderdeel van de zogenoemde Dankjeweltour. Elke week gaat een gemeente in de provincie Gelderland op bezoek bij een bedrijf om een Dankjewel Taart te brengen en de ondernemer te bedanken voor zijn of haar bijdrage aan de Gelderse Economie. De Rabobank zorgt het hele jaar door voor de taarten die gebakken worden door het Arnhemse familiebedrijf van het jaar Bakkerij Hilvers.