Gemeente zorgverzekering

Aan het einde van het jaar is het voor u misschien weer tijd om uw zorgverzekering te vergelijken met andere zorgverzekeringen. Heeft u wel eens gehoord van de Gemeente zorgverzekering? Dat is een zorgverzekering die de gemeente Berg en Dal samen met CZ of VGZ aanbiedt aan inwoners met een laag inkomen.

De zorgverzekering vergoedt veel zorgkosten en u krijgt een tegemoetkoming in uw maandelijkse premie. Hierdoor wordt de zorgverzekering voor u goedkoper. U moet de tegemoetkoming wel zelf aanvragen bij de gemeente.

Moet u elk jaar het volledig Eigen risico betalen? Dan is de Gemeente zorgverzekering zeker interessant voor u. U kunt namelijk ook kiezen voor een zorgpakket waarbij de Gemeente zorgverzekering uw eigen risico betaalt.

Aanmelden voor de zorgverzekering

Zodra u de polis heeft ontvangen van uw nieuwe zorgverzekering, kunt u de tegemoetkoming van de gemeente aanvragen.

Vanaf 15 november 2019 kunt u informatie vinden over de Gemeente zorgverzekering op de site: www.gezondverzekerd.nl. Op de website moet u de naam van onze gemeente invullen. U kunt zich via de site ook aanmelden voor de Gemeente zorgverzekering bij CZ of VGZ.  U wordt dan automatisch afgemeld bij uw huidige zorgverzekeraar.

Heeft u hulp nodig bij het aanmelden of heeft u vragen?

Kom dan naar de inloopbijeenkomsten van de gemeente:

• maandag 18 november 2019 van 17.00 uur tot 19.00 uur, gemeentehuis Groesbeek, Dorpsplein 1, Groesbeek
  • maandag 16 december 2019 van 16:00 tot 18:00, Kulturhus Den Ienloop, Heerbaan 115, Millingen aan de Rijn
  • maandag 23 december 2019 van 17:00 tot 19:00, gemeentehuis Groesbeek, Dorpsplein 1, Groesbeek

Heeft u hulp nodig, maar kunt u niet op bovengenoemde tijden? Bel dan naar het cluster Inkomen. Dit kan via het telefoonnummer 14 024. Spreek de gemeentenaam in en vraag daarna naar het cluster inkomen of naar uw eigen contactpersoon als u die heeft.

Meer informatie over de Gemeente zorgverzekering leest u hier op onze website.