Gemeentehuis Groesbeek kleurt oranje

De gemeente Berg en Dal doet mee aan de wereldwijde Orange the World campagne. Dit om aandacht te vragen voor het bestrijden van geweld tegen vrouwen. Op 24 november zet wethouder Irma van de Scheur om 17.00 uur het licht aan en kleurt het gemeentehuis oranje. Dit duurt tot 10 december.

25 november is de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. 10 december is het de Internationale Dag van de Rechten van de Mens. In de tussenliggende periode kleuren wereldwijd allerlei gebouwen oranje.

Geweld tegen vrouwen bestrijden

Geweld tegen vrouwen is een wereldwijd probleem. In Nederland krijgt maar liefst 45% van de vrouwen te maken met seksueel, fysiek of psychisch geweld in haar leven. De overgrote meerderheid van vrouwen die met geweld te maken krijgt doet hiervan geen aangifte of melding, omdat zij zich schamen of bang zijn niet serieus genomen te worden.