Kekerdom overhandigt dorpsagenda

Op zondag 7 januari overhandigden inwoners van Kekerdom hun dorpsagenda aan de gemeente. In deze dorpsagenda staat waar zij zich de komende jaren voor willen inzetten in hun dorp.

Kekerdom wil nu en in de toekomst een toegankelijk, cultuurrijk en groen dorp zijn voor jong en oud met een saamhorige gemeenschap. Deze ambitie is in de dorpsagenda uitgewerkt tot concrete resultaten. De agenda werd overhandigd aan burgemeester Mark Slinkman en wethouder Erik Weijers.

Van inwoners

De dorpsagenda is van de inwoners uit Kekerdom. Zij hebben de onderwerpen op de agenda gezet en gaan deze ook verder uitwerken. Hierbij kunnen ze natuurlijk wel ondersteuning vragen aan de gemeente of andere organisaties, zoals een woningcorporatie of welzijnsinstelling.

Dorpsagenda’s in gemeente Berg en Dal

De gemeente ondersteunt inwoners die met elkaar een dorpsagenda op willen stellen. Dit kan in welke vorm dan ook. Wat de gemeente betreft zijn dit geen lange visies en analyses, maar zijn het vooral actielijstjes: onderwerpen waar de inwoners mee aan de slag willen.

Naast Kekerdom zijn ook inwoners in Breedeweg, de Horst en Heilig Landstichting zich nu aan het organiseren en oriënteren. Dorpsagenda’s kunnen ook wijkagenda’s zijn. In de iets grotere dorpen kan dit beter werken.

Meer informatie?

Heeft u vragen over de dorpsagenda of heeft u in uw dorp plannen om een agenda op te stellen? Neem dan contact op met Jelle Blijham, beleidsmedewerker maatschappelijke ontwikkeling, via telefoonnummer 06 14624783 of via e-mailadres j.blijham@bergendal.nl.