Kennismaken met... Arnold Driessen

Dit item is verlopen op 04-08-2020.

De komende tijd maken we kennis met een aantal raadsleden. Na de verkiezingen in maart 2018 is de samenstelling van de gemeenteraad veranderd. De raad heeft al veel besluiten genomen. Enkele raadsleden willen zich aan u voorstellen. Deze keer Arnold Driessen.

Arnold Driessen (67) komt uit Millingen aan de Rijn. Hij is getrouwd met Maria Peters en heeft twee dochters: Inette en Yvonne.

Pensioen

Arnold was gemeenteambtenaar in Millingen en Groesbeek en is sinds 2016 gepensioneerd. Hij geniet volop van de vrije tijd en de 4 kleinkinderen. Hij houdt van auto- en motorsport. In de jaren ’80 en ’90 deed hij wat aan motorcross en heeft hij met vrienden veel offroad gereden. Nu nog rijdt hij op zondagen een ritje op zijn Honda Shadow. Arnold is schutter bij “de Natte” (OEV I) en lid van PSV De Veldruiters.

Opnieuw de politiek in

In de jaren ’90 is Arnold al even lid geweest van GJS. Als ambtenaar van de gemeente kon hij echter niet actief de politiek in. Na zijn pensioen is hij direct weer teruggekeerd in de politieke arena. In 2017 als carrousellid voor GJS en dit jaar volgde hij Theo van der Velden op als GJS-raadslid. De benoeming was in mei.

De stem uit “het Laag”

Als medewerker van de gemeente kwam hij al regelmatig in aanraking met de politiek. De belangstelling was er dus al enige tijd en groeide door de herindeling. Inwoners uit de verschillende kerkdorpen voelen zich niet altijd gehoord. Via de lokale politiek kun je zelf een steentje bijdragen aan het behoud van voorzieningen en de leefbaarheid in de dorpen. Reden voor Arnold om de politiek in te gaan.

Keuzes voor bezuinigingen en belastingen

Arnold zet in op voldoende woningbouw om te voorkomen dat dorpen vergrijzen. Ook wil hij dat de gemeente groen en aantrekkelijk blijft. Alle gemeenten krijgen steeds meer taken op hun bord, bijvoorbeeld via jeugdzorg en WMO. Vanuit de Rijksoverheid komen hier te weinig financiële middelen voor terug, waardoor gemeenten zwaar moeten bezuinigen. Er moeten dus moeilijke keuzes worden gemaakt en daarnaast moet bij het Rijk aan de bel worden getrokken. Arnold wil bijdragen aan het maken van de juiste keuzes voor de toekomst.

Wilt u in contact komen met Arnold Driessen? Dat kan via a.driessen@bergendal.nl.