Kennismaken met… Nick Bakker

Nick Bakker (22) is het jongste raadslid in de gemeente Berg en Dal. Nick komt uit Ooij en studeert Politicologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daarnaast werkt Nick bij de Plus-supermarkt in Beek. Zijn vrije tijd brengt hij graag met vrienden, familie en op vakantie door.

Foto: Bert Roodbeen

Van kleins af aan interesse

Al van jongs af aan is Nick geïnteresseerd in politiek. Hij heeft altijd het gevoel gehad dat hij iets moest bijdragen aan de samenleving. En als politicus is dat volgens hem zeker mogelijk. “Het is lastig om je zin te krijgen doordat er veel verschillende standpunten zijn. Maar door compromissen te sluiten en te overleggen met anderen, heb je wel invloed”, zegt Nick daarover.

Kersvers raadslid

Nick is nu 2,5 jaar politiek actief. In de zomer van 2017 werd hij benoemd tot carrousellid van CDA Berg en Dal. Als carrousellid hield hij zich bezig met duurzaamheid. Door het terugtreden van voormalig fractievoorzitter Rob Verheijen kwam er bij het CDA een zetel vrij. Nick was de eerste die in aanmerking kwam voor de vrijgekomen zetel en greep deze kans. Op 30 januari 2020 is hij benoemd tot raadslid.

Leren

De komende twee jaar (tot aan de verkiezingen in 2022) wil Nick in de gemeenteraad zoveel mogelijk leren van de politiek. De theorie is vanwege zijn studie wel bekend, maar het blijft interessant om het politieke proces in de praktijk mee te maken.

Ook voor jongeren

Past het CDA wel bij een jongeman als Nick? Dat is een vraag die hij regelmatig krijgt. “Het wordt gezien als een partij voor oude mensen. In mijn ogen is het CDA een partij voor iedereen en zeker ook voor jongeren.” Nick en zijn fractie zetten zich onder andere in voor starterswoningen.

Wilt u in contact komen met Nick Bakker? Dat kan via n.bakker@bergendal.nl.