Kennismaken met … Theo van der Velden

Dit item is verlopen op 29-01-2020.

De komende tijd laten maken we kennis met een aantal raadsleden. Na de verkiezingen in maart 2018 is de samenstelling van de gemeenteraad veranderd. De raad heeft al veel besluiten genomen. Enkele raadsleden willen zich aan u voorstellen.

Deze keer, Theo van der Velden (78). Hij komt uit Millingen aan de Rijn, is getrouwd met Joze Peters en heeft drie zoons.

Timmeren

Theo is als vrijwilliger actief bij het bedrijf van zijn twee oudste zoons. Hij houdt zich bezig met het inmeten, de calculatie en het telwerk voor de timmerfabriek. Theo heeft ook een passie voor schietsport en fotografie.

Vervroegd pensioen

Theo ging met vervroegd pensioen als timmerfabrikant. Als voorzitter van een grote Millingse vereniging kwam hij erachter dat er voor hem op politiek vlak toch nog wat werk aan de winkel was. Zo kwam hij bij Gemeente-, Jeugd- en Sportbelangen (GJS) terecht; een partij met Millingse roots.

Al 20 jaar in de politiek

Theo draait al bijna 20 jaar mee in de lokale politiek. Hij is in 2000 lid geworden van GJS. De eerste twee jaar was Theo commissielid en sinds 2002 is hij raadslid. Eerst in de gemeente Millingen aan de Rijn en na de herindeling in de gemeente Berg en Dal. Hij was niet enkel en alleen aan het debatteren. Als voorzitter van carrouselvergaderingen wist hij ook hoe het is om de orde te houden.

Verenigingsleven

Theo kan met veel dossiers overweg, maar zijn voorkeur ligt bij bouw, wonen en financiën. Hij vindt het verenigingsleven erg belangrijk en houdt het subsidiebeleid en het accommodatiebeleid dan ook met een timmermansoog in de gaten. De Millingenaar wil er alles aan doen om de verenigingen in stand te houden.

Wilt u in contact komen met Theo van der Velden? Dat kan via t.v.d.velden@bergendal.nl of 06-39492318.