Kermis Groesbeek

De kermis in Groesbeek vindt dit jaar plaats van zaterdag 1 september tot en met woensdag 5 september 2018. Hierdoor is het centrum van de Kerkstraat tot aan het Dorpsplein afgesloten. Benieuwd welke attracties er staan? Lees verder.

Programma

• Zaterdag 1 september van 15.00 – 18.00 uur: Prikkelarme kermis met schminkartiest en Clown Desalles
  • Zondag 2 september 12.00 uur: Familie Kermisconcert Fanfare Wilhelmina
  • Maandag 3 september 17.00 – 19.00 uur: Optreden bekend filmfiguur
  • Dinsdag 4 september 18.30 – 22.30 uur: Muziekfancyfair op de Dorpsstraat
  • Woensdag 5 september 19.00 uur: Trekking winnaars ballonvaart

Attracties

De attracties staan dit jaar op het Marktplein, de bushalte, de Dorpsstraat en op de stoep voor het gemeentehuis.

Attracties
Viskraam
Hollandse gebakkraam
Nougat-, suikerwerken- en chocolateriekraam
Bussensport
Lijntrek en kinderkop van jut
Skee ball
Cake walk
Schietsalon
Muizenstad
Lucky Duck
Autoscooters
Crazy Jumbo
Minicars
Bungee trampoline
Breakdance
Draaimolen 'Le Grand Carrousel'

Prikkelarme kermis

Op 1 september van 15:00 uur tot 18:00 uur start de kermis prikkelarm. Het initiatief is ontstaan vanuit de gedachte dat we plezier samen willen delen. Voor mensen met én zonder een beperking. Deze middag is bedoeld voor iedereen die de kermis eens op een rustige, prikkelarme manier wil beleven.

Een prikkelarme kermis houdt in dat er geen harde geluiden en flitsende lichten zijn. De draaisnelheid van attracties wordt ook aangepast. Verder zijn er invalide toiletten beschikbaar en zijn de attracties toegankelijk gemaakt voor rolstoelgebruikers. Er staan vrijwilligers klaar om te helpen bij het in- en uitstappen van de attracties.

10-rittenkaart

Bij de kassa op de kermis zijn 10-rittenkaarten te koop. De 10-rittenkaart kost € 10,-. De attracties kosten 1 of 2 bonnen. De 10-rittenkaart is alleen geldig tijdens de prikkelarme kermis en u kunt er bij de meeste attracties mee terecht.

Afsluiting

Van zaterdagochtend 7.00 uur tot en met donderdagochtend 12.00 uur is het centrum afgesloten van de Kerkstraat tot aan het Dorpsplein. Op zaterdag en zondag komt daar nog het deel bij van Dorpsplein tot aan de Kloosterstraat. De  zaterdagse bloemenkraam bij de bushalte staat op 1 september op een andere plek in de buurt.

In geval van calamiteiten blijft het centrum voor de hulpdiensten bereikbaar. Alle winkels zijn tijdens de kermis bereikbaar met de auto en de buurtbus. Met uitzondering van zaterdag en zondag als ook het gedeelte van de Pannenstraat tot aan de Kloosterstraat afgesloten is. U kunt naar het Dorpsplein via de Kerkstraat, die tijdens de kermis in twee richtingen open gaat. Op  maandag, dinsdag en woensdag kan dat ook via de Pannenstraat.

De omleiding voor doorgaand verkeer staat ter plekke met borden aangegeven.

Download onze app:

Logo Google Play Logo App store