Lokaal bier, sap en wijn voor gemeente

Dit item is verlopen op 29-01-2020.

De gemeente wil bij gemeentelijke bijeenkomsten alleen nog lokaal gemaakt sap, bier en wijn schenken. Vijf lokale ondernemers gaan daar nu voor zorgen. WijnBoeren Collectief Groesbeek levert voortaan de rode en witte wijn. De appelsap komt van Mooijsap en de appelbosbessap van Bellefleur. Biberius gaat het donker bier leveren en Stollenberg het pils.

Smaaktest

De lokale producenten konden zich met één of meerdere producten inschrijven. Een panel dat bestond uit zes raadsleden, wethouders en medewerkers van de gemeente beoordeelden de producten onder andere op smaak en prijs. Uiteindelijk won elke producent met één product. De gemeente gaat de lokale dranken schenken als de huidige voorraad op is.

Trots

De gemeente Berg en Dal is trots op haar streekproducten. Het inkopen van lokaal geproduceerde drank sluit goed aan bij onze doelstellingen: het stimuleren van lokaal ondernemerschap, het versterken van de korte voedselketen (weinig tussenstappen producent en de klant). Dat laatste draagt weer bij aan duurzaamheid omdat er minder vervoer en koeling nodig is.