Maak het inbrekers niet te makkelijk

Dit item is verlopen op 13-10-2019.

Van 7 tot en met 13 oktober is de Week van de Veiligheid. In de ‘donkere maanden’ worden de meeste inbraken gepleegd. Ga goed voorbereid deze periode in en probeer een inbraak in uw woning te voorkomen.

Tips

• Doe uw ramen en deuren altijd op slot, ook als u maar even weg bent. Haal de sleutel uit de binnenkant van het slot.
  • Geef uw woning een bewoonde indruk. Bent u een paar dagen niet thuis, vraag uw buren om een oogje in het zeil te houden.
  • Zorg dat inbrekers zich bij uw huis niet kunnen verstoppen. Snoei bijvoorbeeld de struiken en plaats goede buitenverlichting.
  • Zorg voor goed hang- en sluitwerk. Kijk voor advies op: www.politiekeurmerk.nl.

Verdachte situatie? Bel 112!

Ziet u een verdachte situatie? Bel dan direct de politie via telefoonnummer 112. Noteer het signalement van de verdachte persoon en eventueel het kenteken van de auto.

BuurtWhatsApp-groep

Meld u aan voor de BuurtWhatsApp-groep in uw wijk. Wissel samen met andere buurtbewoners informatie uit over verdachte situaties of personen. In verschillende wijken en buurten in de gemeente zijn BuurtWhatsApp-groepen actief. Kijk voor een overzicht op www.wabp.nl. Niet alle groepen hebben zich al geregistreerd, let daarom ook op de borden in uw wijk of buurt.

Burgernet

Doe mee met Burgernet. Kijk bijvoorbeeld mee uit naar de dader van een woninginbraak. Burgernet is een telefonisch netwerk van de politie, gemeente en burgers. Deelnemers aan Burgernet krijgen een bericht via hun (vaste of mobiele) telefoon als de politie op zoek is naar een verdachte van een misdrijf of een vermiste persoon. Ziet u iemand die aan het doorgegeven signalement voldoet? Dan belt u het gratis Burgernettelefoonnummer, dat direct uitkomt in de meldkamer van de politie. Kijk op www.burgernet.nl