Maak het oplichters niet te makkelijk

Oplichters worden steeds slimmer. Ze verzinnen steeds weer nieuwe manieren om mensen op te lichten. Ook corona levert nieuwe methodes op: zo doen criminelen zich voor als verpleger en willen ze u zogenaamd komen prikken. Of een bankmedewerker komt wel bij u langs, omdat u niet naar de bank kunt komen. Helaas zien wij dat ouderen vaak het doelwit zijn van deze oplichters. Daarom geven het ministerie van Justitie en Veiligheid, de politie, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) en zes ouderenorganisaties voorlichting over de verschillende methodes van deze oplichters. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Brochure

Met de brochure die u hieronder kunt downloaden willen wij u graag inzicht geven in de verschillende methodes die criminelen gebruiken. Ook geven wij tips om oplichting te voorkomen. Want laten we het ze niet te makkelijk maken.

Knip de checklist uit

Hieronder kunt u ook een flyer downloaden. Print de flyer uit en leg de checklist het naast uw computer, tablet of telefoon. Dan heeft u het altijd bij de hand, en weet u wat u moet doen.

Pagina opties