Maikenshof en gemeente gaan voor minder afval

De gemeente Berg en Dal en Maikenshof Recreatie hebben op 17 november een samenwerkingsovereenkomst voor duurzaamheid ondertekend. Beide partijen gaan samen onderzoeken hoe ze de huidige afval- en reststoffen van Maikenshof kunnen verminderen.

De verwijderingskosten van afval- en reststoffen blijven stijgen. Daarom levert het verminderen van afval vaak ook een financiële besparing op.

De gemeente Berg en Dal wil een Green Destination te zijn. Dit wil zeggen: een duurzame toeristische bestemming. Berno en Wout Hermsen van Maikenshof Recreatie willen hieraan graag een bijdrage leveren. Zij vinden het belangrijk om een duurzaam bedrijf te zijn.

Kennis delen

De Stichting Toerisme en Recreatie Berg en Dal (STER) was ook aanwezig bij de ondertekening. Ook de STER is van mening dat Berg en Dal een duurzame toeristische bestemming moet zijn en blijven.

De STER vindt dit een mooi voorbeeldproject. Ze gaat helpen om de kennis die bij Maikenshof wordt opgedaan, te delen met andere bedrijven.