Nieuwe boompjes voor de Mansberg

Enkele inwoners van de Mansberg hebben op 22 maart een nieuw boompje voor hun voortuin gekregen. Hiermee hebben we een project afgesloten om de Mansberg groener te maken. Eerder kregen inwoners al nieuwe plantjes en regentonnen voor hun tuin.

Het vergroenen van de Mansberg is een project van inwoners, de gemeente en Altera. Het idee kwam van Altera. Zij zochten contact met de gemeente. Inwoners mochten zelf beslissen of ze mee wilden doen.

Op de Mansberg is onvoldoende plek om extra bomen in de openbare ruimte te plaatsen. Daarom vroegen we aan huurders of zij een boom in hun voortuin wilden. Wethouder Sylvia Fleuren, directielid van Altera, Erwin Wessels en technisch manager van Rebo, Menno Toonen, gaven de boompjes aan de bewoners.

Stenen eruit, GROEN erin

Het klimaat verandert. We krijgen vaker extreme regenbuien, langdurige droogte en hitte. Dit zorgt voor meer wateroverlast en verdroging van planten. Door tegels te vervangen door groen kunnen we wateroverlast en verdroging verminderen.

In een groene tuin kan regenwater makkelijker wegzakken in de grond. Hierdoor droogt de grond niet uit. En we voorkomen ondergelopen kelders. Als er bij hoosbuien teveel regenwater in het riool verdwijnt dan kan het riool overlopen. Dit zorgt voor wateroverlast. Het is daarom beter om zoveel mogelijk regenwater in de grond te laten wegzakken. Ook zorgen bomen en struiken voor een koelere tuin in de zomer.

De gemeente wil samen met organisaties en inwoners Berg en Dal groener maken. Het vergroenen van de Mansberg is een mooi voorbeeld van een project waarbij dit gelukt is.