Nieuwe evenementenregeling: wat verandert er?

Sinds 1 november heeft de gemeente Berg en Dal  een nieuwe evenementenregeling. De nieuwe evenementenregeling is voor een groot deel hetzelfde als de oude regeling. Er zijn twee grote veranderingen. Hieronder leest u meer over de veranderingen.

Verandering 1: U moet een ‘Vooraankondiging evenement’ doen

U moet een evenement voortaan elk jaar voor een bepaalde datum bij de gemeente melden. Dit noemen we een ‘vooraankondiging evenement’. Dit jaar moet dat voor 15 november. Met alle vooraankondigingen maken we een evenementenkalender. We kunnen dan van tevoren beter afstemmen met onder andere de politie en de brandweer. En we kunnen zien of er knelpunten ontstaan.

Een aangekondigd evenement heeft voorrang

Als er een knelpunt ontstaat heeft een aangekondigd evenement voorrang op een evenement dat niet is aangekondigd. Daarnaast krijgt u een herinnering van de gemeente op het moment dat u de vergunning daadwerkelijk moet aanvragen.

Wilt u in 2020 een evenement organiseren?

We hebben iedereen een mail gestuurd die in 2018 of 2019 een evenement heeft georganiseerd waarvoor een vergunning. Heeft u geen mail gehad, maar wilt u wel in 2020 een evenement organiseren? Vul dan via onze website het formulier ‘vooraankondiging evenement’ in.

Verandering 2: De aanvraagtermijn is ruimer

Voortaan is de aanvraagtermijn 12 weken voor het evenement. Zo hebben we voldoende tijd  voor de behandeling van de aanvraag. En is er genoeg tijd om af te stemmen met onder andere politie en brandweer. Ook kunnen we de vergunning dan op tijd afgeven. Dit is handig voor alle betrokkenen.

Meer informatie

Wilt u de hele regeling lezen? U vindt deze via www.officielebekendmakingen.nl. Officieel heet de regeling ‘Procedureregeling inzake toetsingskader evenementen gemeente Berg en Dal’

Heeft u vragen of wilt u meer informatie, neem dan contact op met het cluster APV en Bijzondere wetten door te bellen naar telefoonnummer 14024. Of stuur een mail naar vergunningen@bergendal.nl.