Ondersteuning bij energiebesparen en -opwekken

Dit item is verlopen op 13-07-2020.

Wilt u energie besparen of opwekken? Hier leest u waarmee de gemeente en het Rijk u kunnen ondersteunen.

Gunstige lening ‘Toekomstbestendig wonen’

Wilt u graag isoleren of zonnepanelen aanschaffen maar heeft u er geen geld voor? U kunt via de gemeente Berg en Dal goedkoop geld lenen. Deze lening heet lening Toekomstbestendig wonen (voorheen Duurzaamheidslening). Meer informatie kunt u vinden op onze website. U kunt hiervoor ook terecht bij het Loket Duurzaam Wonen Plus (www.duurzaamwonenplus.nl). De mensen van dit loket kunnen u uitleggen hoe het werkt en u helpen met de aanvraag.

Advies van Loket Duurzaam Wonen Plus

Wilt u uw huis isoleren maar u hebt geen idee waar u moet beginnen? Of wilt u zonnepanelen kopen maar u weet niet wat een goede offerte is? Het Loket Duurzaam Wonen Plus kan u helpen. Zij adviseren u wat u het beste kan doen, ze kunnen u helpen offertes aan te vragen of ze kunnen u helpen als u niet weet welke aanbieder u het beste kan kiezen.

Subsidie voor isolatie, zonneboiler of warmtepomp

U kunt subsidie krijgen voor isolatie en voor de aanschaf van een zonneboiler of een warmtepomp. Meer informatie kunt u vinden op www.rvo.nl. Of vraag het even bij het Loket Duurzaam Wonen Plus. Zij kunnen u ook helpen bij het aanvragen van subsidie.