Onderzoek naar dementie

Dit item is verlopen op 16-05-2019.

Er zijn steeds meer mensen met dementie, ook in de gemeente Berg en Dal. DementieNet Berg en Dal en de gemeente Berg en Dal vinden het belangrijk dat inwoners geïnformeerd zijn over dementie. We horen graag wat u weet van dementie. Maar ook wat u wil weten over dementie. Vult u onze vragenlijst in?

Hoe kan ik de vragenlijst invullen?

U kunt de vragenlijst invullen via deze link: https://nl.surveymonkey.com/r/57L6JFJ of scan onderaan deze pagina de QR-code met je camera of een QR-code scanner.

Help mee

Dementie is overal: bijna iedereen kent het wel. Toch blijft het voor veel mensen verborgen. Het wordt nog niet genoeg erkend, mensen zijn er bang voor. Mensen met dementie voelen zich vaak eenzaam en ze trekken zich terug in een andere wereld. Bij mensen met dementie ligt isolement op de loer, al helemaal als mensen uit hun sociale omgeving wegblijven uit ongemak of niet weten hoe hiermee om te gaan. Dit geldt ook voor hun mantelzorgers.

Maar liefst zeventig procent van de mensen met dementie woont thuis en wil daar ook graag blijven wonen. Daarmee verandert het beeld in de wijk en het dorp. Iedereen kan iets doen om ervoor te zorgen dat mensen met dementie blijven deelnemen in onze samenleving. Ook u!

Hoe kan ik mensen met dementie helpen?

Wilt u weten hoe u beter kunt omgaan met dementie? Ga dan naar https://samendementievriendelijk.nl/. Hier kunt u een gratis een online-training volgen.

Meer informatie

Bent u op zoek naar meer informatie? Maakt u zich zorgen over uzelf of over iemand anders? Op de websites van www.alzheimer-nederland.nl of www.dementie.nl kunt u meer informatie vinden. Natuurlijk kunt u ook altijd terecht bij uw huisarts.

Download onze app:

Logo Google Play Logo App store

Sluit venster