Ontdek de streekproducten van Berg en Dal

Dit item is verlopen op 15-07-2020.

In Berg en Dal zijn veel lekkere, verse en eerlijke streekproducten te verkrijgen. Denk aan groente, fruit, vlees, zuivel en kaas. Maar ook honing en dranken als wijn, bier en sap.

Streekproducten van Oregional

De streekproducten zijn eenvoudig te bestellen, bijvoorbeeld bij Oregional, een coöperatie van boeren en tuinders in de regio. Er zijn veel organisaties aangesloten bij deze coöperatie, zoals Wijngaard Klein Amerika, Beyer Groesbeek en Groentenhof Poelen. Vandaag besteld bij Oregional is morgen afhalen of laten bezorgen (www.oregional.nl).

De streekproducten zijn natuurlijk ook verkrijgbaar bij de landwinkels en in veel horecazaken.

Gemeente investeert in streekproducten

Als gemeente vinden wij streekproducten heel belangrijk. Ze zijn goed voor het milieu en de lokale economie. Daarom zetten wij activiteiten op om meer streekproducten te krijgen. Dit doen we samen met de gemeente Heumen en ZLTO. Vorig jaar hebben wij bijvoorbeeld bijeenkomsten en workshops georganiseerd voor de verdere ontwikkeling van 10 nieuwe streekproducten, zoals wilde bloemen siropen, biest, kersen drive-in, kip-groenteburgers, pompoenpuree, pompoensoep, bitterballen, vleespakketten en boomgaardsap.

Daarnaast schenken wij bij gemeentelijke bijeenkomsten alleen nog maar lokaal gemaakt sap, bier en wijn. Vijf lokale ondernemers verzorgen dit. WijnBoeren Collectief Groesbeek levert de rode en witte wijn. Het appelsap komt van Mooijsap en de appelbosbessap van Bellefleur. Biberius levert het donker bier en Stollenberg de pils.

Wethouder Irma van de Scheur: “Help onze ondernemers en koop lokaal”

“Door de coronacrisis hebben veel ondernemers het moeilijk. Dit is helaas ook zo in onze gemeente. Vooral ondernemers in de detailhandel, horeca, toerisme en recreatie zijn zwaar getroffen. Om onze ondernemers te ondersteunen roep ik iedereen op om lokaal te kopen. Doe boodschappen bij de winkel op de hoek, ga wat vaker naar een lokaal restaurant of café of breng een bezoek aan een van onze prachtige musea. Alleen op deze manier kunnen we er samen voor zorgen dat we ook na deze crisis onze levendige dorpskernen en ons dynamisch buitengebied behouden. En bedenk daarbij ook dat veel ondernemers al jarenlang onze verenigingen steunen. En dat ze allemaal heel belangrijk zijn voor de werkgelegenheid en de leefbaarheid in onze gemeente. Ze verdienen onze steun, juist nu!  Dus koop lokaal.”