Op weg naar onderscheidende lokale producten

Dit item is verlopen op 29-04-2019.

Op dinsdag 9 april was de bijeenkomst 'Local Food Inspiration'. De gemeenten Berg en Dal en Heumen, ZLTO Rijk van Nijmegen en Harms Hoeve willen dat we meer streekproducten gaan gebruiken. Streekproducten zijn producten die hier worden verbouwd én gegeten.

Veel makers werken aan nieuwe productconcepten en hebben behoefte aan een klankbord, ondersteuning of een plek om hun product(idee) uit te testen. De gemeenten ondersteunen hierin.

Hoe ondersteunen wij?

Boeren, tuinders en verwerkers uit de gemeenten Berg en Dal en Heumen, die actief zijn in de korte voedselketen, kunnen zich voor vier activiteiten aanmelden:

• Workshop

Met conceptontwikkelaars worden kansrijke product-ideeën of concepten aangescherpt.

• Hulp van studenten van HAS Den Bosch

Studenten van HAS denken met ondernemers mee hoe ze hun productconcept naar de doelgroep kunnen communiceren.

• Inspiratiesessie

Tijdens een inspiratiesessie met lokale marktpartijen worden nieuwe productconcepten gepresenteerd én van feedback voorzien door een deskundige jury.

• Voedselcoördinatoren helpen bij het opstellen van een plan van aanpak

Voor de uitwerking van een nieuw afzetconcept of samengesteld product van een samenwerkingsverband, werken we een plan van aanpak uit.

Meer informatie en aanmelden?

Wilt u meer weten over de diverse activiteiten voor makers uit de gemeenten Berg en Dal en Heumen? Neem contact op met voedselcoördinator Linette Mak via hallo@linettemak.nl of 06 2702 6075.

Foto: Henny van Roomen

Download onze app: