Opening dorpsommetje Kekerdom

Dit item is verlopen op 16-09-2019.

Op zondag15 september 2019 opent wethouder Irma van der Scheur het dorpsommetje ‘Rondje Kekerdom’. Dit gebeurt tijdens de Open Monumentendag. Om 10.30 uur houdt Johan Bekhuis een lezing over de relatie tussen de Millingerwaard en het dorp Kekerdom. Daarna opent de wethouder het rondje Kekerdom.

Het ‘Rondje Kekerdom’ is de vijfde wandelroute in de serie dorpsommetjes in gemeente Berg en Dal. De wandeling duurt een klein uur. Het is een prachtige afwisselende wandeling waarin het mooiste van twee werelden samenkomt. De wereld van de polder en geschiedenis van de mensen aan de ene kant en de boeiende wilde riviernatuur aan de andere kant.

De routes van de dorpsommetjes in de gemeente Berg en Dal zijn kosteloos verkrijgbaar via www.wandeleninbergendal.nl of www.vianatura.nl en bij de VVV.

Programma Open Monumentendag Kekerdom

Het thema van Open Monumentendag 2019 is ‘Plekken van plezier’. De Stichting Vrienden van het Kerkje van Kekerdom heeft voor de Open Monumentendag een aantrekkelijk programma gemaakt. Zo is speciaal op de Open Monumentendag het oude pad tussen de kerk en de molen geopend. Het is de kortste route tussen de twee Kekerdomse Rijksmonumenten. Bij de kerk en bij de molen is een wandelkaart met route beschikbaar. Zie voor het volledige programma www.openmonumentendag.nl.

Download onze app:

Logo Google Play Logo App store