Overlast van de coloradokever

De coloradokever is gezien in de gemeente Berg en Dal. Vooral vanuit Millingen aan de Rijn krijgen wij veel meldingen. De kever doet niets wat schadelijk is voor mensen. De kevers kunnen hooguit een beetje stinken. U hoeft de aanwezigheid van de kevers niet bij de gemeente te melden.

Hoe kunt u de kever bestrijden?

Wilt u de kevers in uw tuin bestrijden? Dan kunt u de kevers het beste handmatig vangen en vernietigen, ongeacht hoeveel het er zijn. Het chemisch bestrijden van de kever is erg moeilijk omdat het beestje goed tegen bestrijdingsmiddelen kan. U hoeft de aanwezigheid van de kevers niet bij de gemeente te melden.

Wat doet de gemeente?

De gemeente bestrijdt de coloradokever niet. We zijn dat niet verplicht. Daarbij komt dat we in de openbare ruimte geen bestrijdingsmiddelen mogen gebruiken.

Waar komen de kevers vandaan?

De coloradokevers eten aardappelplanten. De kevers houden een ondergrondse winterslaap. Als ze in de lente uit hun winterslaap ontwaken gaan ze direct op zoek naar aardappelplanten. De kevers lopen vooral, omdat ze slecht kunnen vliegen. Ze laten zich wel meenemen door de wind.