Provincie steunt sociale initiatieven in coronatijd

COVID-19 (het coronavirus) zet de samenleving onder grote druk. Breng jij mensen met elkaar in contact, ondanks alle maatregelen? En doe je dat samen met anderen? Dan vergoedt de provincie mogelijk de kosten.

Wat houdt de steun in?

Stichtingen, verenigingen en groepen van drie of meer inwoners kunnen sinds 16 april subsidie aanvragen voor plannen die de sociale verbindingen ‘in coronatijd’ versterken. De plannen moeten na 11 maart 2020 zijn of worden uitgevoerd. De provincie vergoedt – onder voorwaarden – alle kosten tot maximaal 10.000 euro.

Welke initiatieven zijn mogelijk?

Allerlei initiatieven zijn mogelijk. Denk aan digitale voorleesactiviteiten, activiteiten voor inwoners van zorginstellingen, het opzetten van een verbindend digitaal platform of het opzetten van thuishulp.

Interesse? Kijk voor meer informatie op www.gelderland.nl/zorgvoorelkaar.