Schrijft 7 december mee tegen onrecht

Dit item is verlopen op 14-12-2017.

Donderdag 7 december schrijven burgemeester Mark Slinkman en leerlingen van basisschool De Biezenkamp tussen 14.00 en 15.00 uur brieven voor Amnesty International. Ook ouders van de leerlingen, raadsleden en medewerkers van de gemeente doen mee. Ze schrijven brieven en kaarten voor mensen die worden gemarteld om wat ze geloven, die worden gediscrimineerd om wie ze zijn of worden vastgezet omdat ze voor hun mening uitkomen. Schrijft u ook mee?

Schrijfmarathon

De burgemeester, leerlingen van basisschool De Biezenkamp, wethouders, raadsleden en medewerkers van de gemeente dragen met de actie bij aan de Schrijfmarathon van Amnesty International. Amnesty organiseert de Schrijfmarathon elk jaar op de Dag van de Rechten van de Mens. Omdat die dag dit jaar op zondag valt hebben de burgemeester en de leerlingen besloten om op donderdag 7 december mee te schrijven.

Wilt u ook meedoen?

Verspreid over de hele wereld, schrijven mensen tijdens de Schrijfmarathon miljoenen brieven en kaarten. Wilt u ook meeschrijven? Graag! U kunt donderdag 7 december tussen 14.00 en 15.00 uur terecht in de aula van basisschool De Biezenkamp aan de Roerdompstraat 2 in Beek. Op zaterdag 9 december organiseert Amnesty afdeling Beek en Ubbergen ook een schrijfmarathon. Dan kunt u tussen 12.00 en 14.00 uur terecht in de bibliotheek in het Kulturhus in Beek. U kunt ook brieven schrijven via de website van Amnesty International www.amnesty.nl. Amnesty afdeling Groesbeek organiseert elke 4e dinsdag van de maand om 19.30 uur een schrijfavond in de bibliotheek van Groesbeek.

U hoeft zelf niets mee te nemen

Als u mee wilt doen met de schrijfactie op 7 december, hoeft u niks mee te nemen. Zowel in de aula van de school als in de bibliotheek ligt informatie over de mensen voor wie wordt geschreven. Er zijn ook voorbeeldbrieven en schrijfmateriaal.

Schrijf mee tegen onrecht!