Schrijft u mee tegen onrecht?

Dit item is verlopen op 12-12-2018.

Elk jaar op 10 december organiseert Amnesty International een schrijfactie tegen onrecht. Verspreid over de hele wereld schrijven mensen dan miljoenen brieven en kaarten. Ook in onze gemeente. Wilt u meeschrijven? U bent van harte welkom.

Wanneer kunt u meeschrijven?

• Zaterdag 8 december van 11.30 tot 13.30 uur
    Bibliotheek in Kulturhus Beek.
    Samen met Amnesty afdeling Beek-Ubbergen
  • Maandag 10 december van 13.00 tot 14.00 uur
    Aula van basisschool de Biezenkamp
    Samen met wethouder Annelies Visser en leerlingen van de basisschool.
  • Maandag 10 december van 14.00 en 15.00 uur
    Raadszaal gemeentehuis in Groesbeek.
    Samen met wethouder Annelies Visser en Amnesty afdeling Groesbeek

Moet u zelf nog wat meenemen?

U hoeft niets mee te nemen. Er ligt informatie klaar over de mensen voor wie wordt geschreven. Er zijn ook voorbeeldbrieven en schrijfmateriaal. En natuurlijk staan de koffie en thee klaar.

Wilt u liever thuis of een andere keer schrijven?

Kunt u bovenstaande data niet? U kunt ook altijd brieven schrijven via de website van Amnesty International www.amnesty.nl. Of sluit aan bij de Amnesty afdeling Groesbeek. Zij organiseren elk 4e dinsdag van de maand om 19.30 uur een schrijfavond in de bibliotheek van Groesbeek.

Voor wie schrijft u?

Amnesty International organiseert de schrijfactie (Write for Rights) voor mensen die worden gemarteld om wat ze geloven, die worden gediscrimineerd om wie ze zijn of worden vastgezet omdat ze voor hun mening uitkomen. De actie is altijd rond 10 december. Dat is de Dag van de Rechten van de Mens. Dit jaar schrijft u voor vrouwelijke mensenrechtenactivisten van over de hele wereld.

Download onze app:

Logo Google Play Logo App store