Stembureauleden gezocht

Op 17 maart zijn er landelijke verkiezingen. Wij zoeken inwoners die willen helpen om de verkiezingen goed en veilig te laten verlopen. Wilt u stembureaulid worden en zo uw steentje bijdragen aan deze verkiezingen? Meld u dan aan!

Door het coronavirus zijn deze verkiezingen anders dan anders. Om te zorgen dat iedereen veilig kan stemmen hebben we extra mensen nodig. Als stembureaulid krijgt u een interessante blik op ons democratisch verkiezingsproces.

Wat moet u doen als stembureaulid?

Een dienst op het stembureau is van 07.00 uur tot 14.00 uur of van 14.00 uur tot 21.00 uur. Het tellen van de stemmen start om 21.00 uur en duurt ongeveer 3 uur. Het kan ook langer duren. Ook als u in de ochtend als stembureau lid geholpen heeft, helpt u om 21:00 uur bij het tellen van de stemmen.

Aan welke eisen moet een stembureaulid voldoen?

Om stembureaulid te worden moet u voldoen aan de volgende eisen:

  • U bent minimaal 18 jaar
  • U valt niet in de risicocategorie voor Covid-19
  • U heeft minimaal mbo werk- en denkniveau
  • U beheerst de Nederlandse taal goed
  • U bent in staat om stembiljetten te tellen (zo nodig op de vloer)
  • U bent nauwkeurig
  • U beschikt over een e-mailadres en een mobiele telefoon.

Training en vergoeding

U krijgt een (digitale) training om u goed voor te bereiden op de verkiezingsdag. Als medewerker van het stembureau ontvangt u een vergoeding. Wat u krijgt hangt af van uw taken. Het is nu nog niet duidelijk hoe hoog de vergoedingen dit jaar zijn bij de gemeente Berg en Dal. De vergoeding is niet belastingvrij, maar wordt meegerekend bij de inkomstenbelasting.

Meer informatie en aanmelden

Wilt u meehelpen en voldoet u aan de eisen? Meld u dan aan via  https://bergendal.mijnverkiezing.nl/. Wilt u meer informatie over het werken op een stembureau? Kijk dan eens op de website http://www.rijksoverheid.nl/. Zoek op ‘Werken op een stembureau’.

Pagina opties