Toeristische ondernemers krijgen 50% korting op app Ongehinderd

Dit item is verlopen op 01-03-2019.

Bent u een toeristische ondernemer in de gemeente Berg en Dal? En wilt u laten zien dat uw bestemming voor iedereen toegankelijk is? Dus ook voor mensen met bijvoorbeeld een rolstoel of rollator? Meldt u zich dan via de gemeente aan bij de app Ongehinderd. De gemeente geeft de eerste 20 aanmelders korting. Zij betalen voor twee jaar deelname ongeveer 50% van de werkelijke kosten van de app.

Bij de app hoort ook een toegankelijkheidsscan. Via deze test krijgt u inzicht in de toegankelijkheid van uw bedrijf. Kunnen mensen in een rolstoel in uw bedrijf makkelijk in- en uitrijden? Heeft u een goed invalidentoilet? Alleen de positieve resultaten van de test zijn te zien op de app. Mensen met een beperking kunnen via de app in één overzicht zien waar ze in onze gemeente terecht kunnen.

Hoe kan ik aansluiten?

Aanmelden kan tot en met 1 maart 2019 via het formulier op onze website. De inschrijving sluit zodra 20 toeristische ondernemers zich hebben aangemeld. Zij krijgen de 50% korting van de gemeente. Op de website staan de voorwaarden van de gemeente en kosten van deelname.

Hoe werkt het?

Nadat u uw bedrijf heeft aangemeld, neemt de gemeente een besluit over uw deelname. De gemeente kijkt hierbij of uw bedrijf aan de voorwaarden voldoet. Deze voorwaarden vindt u op onze website bij App voor toeristische ondernemers. Na goedkeuring van de gemeente test een deskundige van Ongehinderd uw bedrijf op toegankelijkheid. De positieve resultaten van deze test zijn te zien op de app. U krijgt ook een rapport met verbeterpunten voor de toegankelijkheid van uw onderneming. Deze verbeterpunten zijn niet te zien op de app.

Andere voordelen van deelname:

• Gratis meedoen met de training ‘Onbeperkt Gastvrij’, over het  gastvrij ontvangen van mensen met een beperking;
  • U sluit aan bij de promotie van onze regio als toegankelijke bestemming.

Waarom deze app?

De gemeente Berg en Dal wil een gastvrije gemeente zijn. Een gemeente waar iedereen zorgeloos op vakantie kan en kan recreëren. Zo’n 15% van de mensen heeft problemen met bewegen. Dit aantal neemt toe omdat er steeds meer ouderen zijn. Er zijn inmiddels 45 gemeenten aangesloten bij de app. Ruim 80.000 mensen maken er al gebruik van.

Download onze app:

Logo Google Play Logo App store