Veiligheidscijfers Berg en Dal geven positief beeld

De politiecijfers over de eerste helft van 2018 laten voor onze gemeente een positief beeld zien. Er zijn minder meldingen van  woninginbraak, diefstallen van voertuigen (auto, bromfiets, fiets), geweld en jeugdoverlast dan voorgaande jaren. En de politie heeft meer woninginbraken opgelost. We hopen dat we deze lijn in de tweede helft van 2018 kunnen voortzetten. U kunt daar als inwoner aan bijdragen.

Sluit aan bij Whatsapp Buurtpreventie

Word lid van een Whatsapp Buurtpreventiegroep in uw buurt. Met Whatsapp Buurtpreventie vormen inwoners samen een front tegen inbrekers. Zo verhoogt u zelf de veiligheid in uw wijk. In alle buurten/wijken van onze gemeente zijn Whatsapp Buurtpreventiegroepen actief. Kijk op www.wabp.nl voor de gegevens van een groep bij u in de buurt. U kunt zich dan gelijk aanmelden.

Saar-methode

De Whatsapp Buurtpreventiegroepen werken met de SAAR-methode.

S = Signaleer een verdachte situatie in de wijk
A = Alarmeer 112 (bij geen spoed, maar wel informeren politie bel 0900-8844)
A = App om je waarneming bekend te maken aan de andere bewoners in de Buurtapp
R = Reageer, door bijvoorbeeld samen met buurtbewoners naar buiten te gaan en contact te maken met de verdachte persoon om zijn mogelijke plannen verstoren. Doe dit alleen als dit veilig kan zonder risico’s.

Meer informatie

Op www.politie.nl en www.politiekeurmerk.nl vindt u veel nuttige informatie. Bijvoorbeeld over veilig hang- en sluitwerk en verlichting rondom uw  woning, maar ook aan handige tips voor persoonlijk gedrag.

Download onze app:

Logo Google Play Logo App store