Verplichte registratie ondernemers en leidinggevenden in de horeca

Dit item is verlopen op 30-11-2017.

Ondernemers en leidinggevenden in de horeca zijn verplicht om zich vóór 1 mei 2018 te registeren, anders vervallen hun diploma’s.

Gemeenten gebruiken het landelijk Register Sociale Hygiëne om te beoordelen of iemand als leidinggevende op een drank- en horecavergunning mag worden bijgeschreven. Iedereen die aan de eisen van Sociale Hygiëne voldoet, moet in dit Register geregistreerd staan. Staat iemand niet geregistreerd, dan kan hij of zij niet meer worden bijgeschreven op een drank- en horecavergunning!

Oude horecadiploma’s geven tot 1 mei 2018 nog recht op bijschrijving

Ondernemers en leidinggevenden in de horeca kunnen op www.svh.nl/verklaring-register controleren of ze zijn opgenomen in het Register. Is dat niet het geval, dan moeten zij dit vóór 1 mei 2018 regelen. Tot die tijd hebben zij kosteloos recht op bijschrijving. 

Welke oude diploma’s geven recht op bijschrijving?

SVH heeft bepaald welke oude diploma’s en bewijsstukken recht geven op een SVH Diploma Sociale Hygiëne en daardoor bijgeschreven kunnen worden. Welke diploma’s en bewijsstukken dat zijn leest u op de website www.svh.nl.

Geen bijschrijving voor 1 mei 2018, dan opnieuw examen doen

Staat een horecaondernemer of leidinggevende na 1 mei 2018 niet in het Register? Dan moet opnieuw examen worden afgelegd. Het is anders niet mogelijk om op een drank- en horecavergunning bijgeschreven te worden of in aanmerking tot komen voor ontheffing drank art. 35 Drank- en Horecawet.

Meer informatie?

Kijk op de website www.svh.nl.

Download onze app:

Logo Google Play Logo App store

Sluit venster