Voorkom verspreiding, download CoronaMelder

Het coronavirus is er nog altijd. Het is belangrijk om alert te blijven. Met de CoronaMelder-app weet je eerder of je mogelijk bent besmet. Zo voorkom je dat je onbewust een ander besmet.

CoronaMelder waarschuwt je nadat je in de buurt bent geweest van iemand met corona. Zo kun jij voorkomen dat je mensen in je omgeving besmet. Het downloaden van de app is altijd vrijwillig.

Hoe werkt het?

Je krijgt een melding nadat je extra kans op besmetting hebt gelopen.
De app stuurt een melding als je minstens 15 minuten dicht bij iemand bent geweest die later corona blijkt te hebben. Deze persoon moet ook de app gebruiken.

CoronaMelder gebruikt bluetooth, geen locatiegegevens
De app ziet via bluetooth of je dicht bij iemand was. Hoe dichterbij, hoe sterker het bluetoothsignaal. De app weet niet waar je was en wie je bent.

Bijvoorbeeld

Fietste iemand voorbij? Dan krijg je later geen melding. Het bluetoothsignaal was sterk genoeg omdat jullie dicht bij elkaar waren. Dit duurde alleen zo kort dat de kans op besmetting heel klein is.

Zat je dicht bij iemand in de bioscoop? Dan kun je later wel een melding krijgen. Het bluetoothsignaal was sterk genoeg en jullie waren langere tijd dicht bij elkaar in de buurt.

Downloaden

Download de CoronaMelder-app in de App Store of via Google Play.

Pagina opties