Vouchers voor digitalisering

Dit item is verlopen op 24-03-2021.

Mkb-ondernemers uit de regio Arnhem-Nijmegen kunnen sinds 1 maart 2021 vouchers aanvragen voor hulp bij digitalisering. Bijvoorbeeld om een webwinkel op te starten of app te ontwikkelen. Sinds 23 februari zijn er ook gratis webinars over de mogelijkheden en kansen in digitalisering. Helaas kunnen ondernemers uit gemeente Berg en Dal geen vouchers meer aanvragen. Er is door ondernemers in Berg en Dal al veel gebruik gemaakt van deze vouchers. Daarom is het limiet al bereikt.

Hoe werkt het?

MKB-ondernemers (met 1-50 medewerkers) kunnen een voucher aanvragen voor digitalisering van hun onderneming. Vouchers kunnen alleen besteed worden aan digitalisering van de onderneming die bijdraagt aan het behoud of het vergroten van de omzet en/of het marktbereik. Vouchers dekken 50% van de kosten tot een maximum bedrag van 2.500 euro. De diensten moeten bij leveranciers in de regio Arnhem-Nijmegen worden afgenomen. Zo is er een samenwerking tussen mkb-ondernemers en digitaliseringsleveranciers en krijgt de regionale economie een impuls. De regeling loopt per gemeente zolang er budget beschikbaar is.

De exacte randvoorwaarden staan op de website www.smarttogether-arnhemnijmegen.nl. Alleen de randvoorwaarden die op deze website staan, zijn van toepassing.

Hoe kunt u meedoen aan de voucherregeling?

Het is niet meer mogelijk om mee te doen met de voucherregeling. Er is door ondernemers in Berg en Dal al veel gebruik gemaakt van de voucherregeling. Meer informatie over de voucherregeling staat op https://smarttogether-arnhemnijmegen.nl. Op deze website staan ook de randvoorwaarden voor de voucherregeling. Aanvragen moet altijd via het aanvraagformulier, moeten voldoen aan de randvoorwaarden en passen binnen het nog beschikbare budget. Aanmelden voor de webinars kan wel nog via bovenstaande website.

Innovatieplatform @lifeport_mkb voert het digitaliseringsprogramma uit. Zij hebben al eerder voucherprogramma’s voor de gemeenten in het Rijk van Nijmegen uitgevoerd. Een toetsingscommissie met daarin onder andere IT-experts bekijkt of de aanvraag aan de voorwaarden voldoet.

Diensten aanbieden?

Biedt u diensten aan op het gebied van digitalisering? Dan kunt u dit ook doorgeven via info@smarttogether-arnhemnijmegen.nl.

MKB-deal Sm@rt Together

De voucherregeling is onderdeel van de MKB-deal Sm@rt Together van de 18 gemeenten van de regio Arnhem-Nijmegen. De gemeenten, de provincie Gelderland en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) stellen geld beschikbaar om het bedrijfsleven te helpen met digitaliseren.