Vraag een mantelzorgcompliment aan

Mantelzorgers zijn mensen die zorgen voor een ziek familielid, iemand met dementie, een zieke vriend of een kind met een beperking. Dat doen ze onbetaald, soms dagelijks. De gemeente steekt hen graag een hart onder de riem met het mantelzorgcompliment.

Het mantelzorgcompliment bestaat uit een cadeaubon ter waarde van 50 euro of 50 euro aan contant geld. Hierin kunt u zelf een keuze maken.

Hoe vraagt u het mantelzorgcompliment aan?

Degene die mantelzorg ontvangt kan dit aanvragen. Als de verzorgde niet zelf het compliment kan aanvragen dan kan iemand anders dat namens hem of haar doen. De aanvraag kunt u doen van 12 oktober tot 13 november 2020 via de website www.mantelzorgbergendal.nl. Daarbij moet u de volgende gegevens doorgegeven:

• Naam, adres, telefoonnummer en eventueel e-mail van degene die verzorgd wordt. De verzorgde moet in de gemeente Berg en Dal wonen.
  • Naam, adres, telefoonnummer en eventueel e-mail van de mantelzorger voor wie het compliment bedoeld is. Deze mag ook buiten de gemeente wonen.
  • De keuze die uw mantelzorger maakt. Een cadeaubon of contant geld.

Wanneer kunt u iemand voordragen voor een mantelzorgcompliment?

U kunt iemand voordragen voor een mantelzorgcompliment als:

• Hij of zij zorgt voor iemand die woont in de gemeente Berg en Dal.
  • Hij of zij dit onbetaald doet.
  • Hij of zij meer dan 3 maanden gemiddeld meer dan 8 uur per week helpt.
  • En hij of zij de hulp verleent als naaste (dus niet als professional).

Vragen?

Heeft u vragen? Neem dan op maandag, dinsdag of donderdag tussen 8.30 en 12.30 uur contact op met Mantelzorg Berg en Dal via 085-0406066 of stuur een e-mail naar info@mantelzorgbergendal.nl.