Wandelen door de gemeente Berg en Dal

Wist u dat er 5 dorpsommetjes zijn in de gemeente Berg en Dal? Dit zijn wandelroutes van ongeveer 3 tot 5 kilometer. Ze starten vanuit het dorp en zijn verbonden met de natuur. In de routebeschrijving van het ommetje leest u over de geschiedenis van het dorp en de omgeving.

De dorpsommetjes zijn een leuke en gezonde manier om de gemeente Berg en Dal beter te leren kennen. Inwoners van de dorpen Heilig Landstichting, Berg en Dal en Kekerdom hebben één of meerdere dorpsommetjes gemaakt. Op dit moment zijn de inwoners van Leuth bezig met het maken van een dorpsommetje.

Dorpsommetje maken in uw dorp?

Woont u in één van de dorpen van de gemeente Berg en Dal en wilt u ook een dorpsommetje maken met inwoners uit uw dorp? Dan kunt u zich melden bij Tiny Wigman van Via Natura (info@vianatura.nl). Via Natura begeleidt in opdracht van de gemeente Berg en Dal inwoners bij het maken hiervan. Het ideaalbeeld is dat ieder dorp één óf meerdere ommetjes heeft en dat er tussen die ommetjes een verbinding komt. Er ontstaat zo een prachtig nieuw wandelnetwerk van dorpsommetjes.

Gemeente ondersteunt dorpsommetjes

De gemeente heeft Via Natura gevraagd inwoners te ondersteunen bij het maken van hun dorpsommetje. Wethouders Annelies Visser (Natuur & Landschap) en Sylvia Fleuren (Toerisme & Recreatie) vinden deze ommetjes belangrijk: “De dorpsommetjes nodigen uit om samen te gaan bewegen in onze prachtige gemeente. En ondertussen word je verrast door weetjes uit je eigen omgeving. Dit soort mooie inwonersinitiatieven zijn onze ondersteuning waard!”

Meer info

U kunt de dorpsommetjes vinden op de website www.wandeleninbergendal.nl. U kunt ze ook krijgen bij de VVV in Groesbeek.