Wandelroutes in Wandelgemeente van het Jaar 2020

De gemeente Berg en Dal is samen met twee andere gemeenten ‘Wandelgemeente van het jaar 2020’. En dat is niet voor niets! In onze gemeente kun je eindeloos wandelen en genieten van prachtige landschappen. In deze rubriek brengen we regelmatig een bijzondere wandeling voor het voetlicht.

Wandelen over Boerenwandelpaden

Bent u nieuwsgierig naar het leven en de vergezichten op het platteland? Maak kennis met de boerenwandelpaden en struin over de paden tussen het vee, de akkers en de boerderijen. Op de app RoutAbel vindt u vier wandelingen over de boerenlandpaden.

Meer wandelingen vindt u op www.wandeleninbergendal.nl.

Wandelgemeente van het jaar 2020

Normaal is één gemeente een jaar lang Wandelgemeente van het jaar. Maar dit jaar werd het door corona net even anders.

In het voorjaar is onze gemeente samen met twee andere gemeenten genomineerd voor de titel Wandelgemeente van het jaar. Normaal gesproken barst dan een verkiezingsstrijd los. Maar de gemeente Berg en Dal heeft samen met de twee andere genomineerde gemeenten besloten elkaar niet te bestrijden, maar juist samen op te trekken. Het resultaat is dat er in 2020 drie gemeenten de titel ‘Wandelgemeente van het jaar’ mogen voeren: de gemeenten Berg en Dal, Winterswijk en Westerwolde.