Wat vinden ouderen van langer (zelfstandig) thuis wonen?

Dit item is verlopen op 27-09-2019.

Deze week krijgen 120 huiseigenaren van 65 jaar of ouder uit Leuth een brief waarmee we hen uitnodigen om met ons in gesprek te gaan over Langer Thuiswonen

Wat vinden ze van langer zelfstandig thuis wonen? Wat zijn de voor- en nadelen? Hoe regelen we met elkaar dat ouderen die dat willen op een prettige manier zelfstandig thuis kunnen blijven wonen? Welke aanpassingen aan het huis zijn eventueel nodig? En weten inwoners waar ze terecht kunnen als ze hulp nodig hebben of hun huis willen aanpassen?

Gesprekken bij mensen thuis

Omdat het gaat om zelfstandig wonen voeren we de gesprekken bij de mensen thuis. Zo kunnen we ook direct advies geven over aanpassingen in huis of het regelen van hulp en ondersteuning.

De 120 inwoners die de uitnodiging krijgen zijn willekeurig geselecteerd met een steekproef. De gesprekken die we met hen voeren zijn uiteraard vertrouwelijk. De informatie die uit de gesprekken naar voren komt verwerken we vertrouwelijk en anoniem. We gebruiken de informatie om een idee te krijgen wat volgens de oudere inwoners nodig is om prettig langer thuis te kunnen blijven wonen. Dit betreft zowel de leefbaarheid in de buurt, de zorg en aanpassingen aan de woning.

De gemeente werkt bij de gesprekken samen met o.a. Oosterpoort, Waard Wonen, GGD, ZZG-zorggroep, Forte Welzijn en enkele lokale vrijwilligers

Pagina opties