Werk aan Componistenbuurt klaar

Dit item is verlopen op 19-02-2020.

De werkzaamheden aan de Componistenbuurt in Groesbeek zijn afgerond. De gemeente heeft de buurt opgeknapt in samenspraak met de bewoners.

Op 17 april 2019 was er een bijeenkomst waar bewoners konden reageren op de plannen voor de buurt. Er is toen gesproken over verschillende onderwerpen zoals verkeer, groen, wegen en riolering. Op basis van alle reacties tijdens de bijeenkomst heeft de gemeente de plannen aangepast en is vervolgens aan de slag gegaan.

Wat hebben we gedaan?

We hebben onder andere het volgende aangepakt:

• asfalt vervangen door betonnen klinkers;
  • 28 extra bomen geplant;
  • minder verharding aangebracht: ongeveer ter grootte van een voetbalveld;
  • extra plantvakken aangelegd: ongeveer ter grootte van een voetbalveld;
  • 15 extra parkeervakken gemaakt;
  • 18 infiltratieputten in de grond gemaakt; deze putten zorgen ervoor dat het regenwater in de grond kan zakken.

Minder wateroverlast

Bovenstaande punten leveren niet alleen een mooiere en groenere buurt op, ze zorgen ook voor minder wateroverlast bij hevige regen. Daarnaast geven de geplante bomen over een paar jaar verkoeling in de steeds warmere zomers. Dit zorgt voor minder hittestress.