Werk aan rioolputten in Groesbeek

Dit item is verlopen op 08-12-2019.

In Groesbeek worden op verschillende plekken rioolputten gerenoveerd. De putten zijn niet meer waterdicht omdat de voegen lekken. Daarom moeten ze hersteld worden. Dit doet Hamers Leidingtechniek B.V. voor ons. De werkzaamheden zijn in de week van 21 oktober gestart en duren tot en met begin december. Dit is wel afhankelijk van het weer. Per put is het bedrijf 3 dagen bezig. De weg wordt niet opengebroken. Daarom kunt u altijd met de auto bij uw huis komen.

Meekijken?

Wilt u meekijken bij de werkzaamheden? Laat dit dan weten aan Bert Berning via B.Berning@bergendal.nl. Aan de hand van de aanmeldingen organiseren we een kijkdag. De gemeente Berg en Dal en een medewerker van Hamers Leidingtechniek B.V. geven dan uitleg over de werkzaamheden.

Wat gaan we doen?

Hamers Leidingtechniek start met het schoonspuiten van de putten. Dit doen zij met een hoge waterdruk. Hierna bekleden zij de wanden met een kunststof plaat. Deze platen bestaan uit ‘glasvezelversterkte kunststof’ (GVK). Met behulp van speciale schroeven maken zij deze platen vast aan de bestaande putwand. Op deze platen brengen zij vervolgens een aantal lagen glasvezelmatten aan. Deze matten zijn in een speciale hars gedoopt. Omdat de medewerkers met hars werken, lopen ze rond in witte overalls.

Als de werkzaamheden klaar zijn, is als het ware een nieuwe kunststof put in de bestaande put aangebracht. De rioolputten kunnen dan weer jaren mee.

Pagina opties