Kerkplein Breedeweg vernieuwd

Het Kerkplein in Breedeweg is vernieuwd. Het plein was een kale grijze vlakte met vooral stenen. Dat is veranderd. We hebben 100.800 stenen weggehaald om ruimte te maken voor 8.700 nieuwe planten. En er zijn 7 extra bomen geplant die zorgen voor verkoeling op warme dagen. 

We hebben een filmpje gemaakt waarop goed is te zien hoe het Kerkplein vergroend is.

Door het plein te vergroenen kan er nu 230.000 liter meer water in de bodem wegzakken. Dit water zorgt daardoor niet meer voor wateroverlast in Breedeweg. Vergroenen betekent dus ook minder wateroverlast!

Het Kerkplein is niet alleen groener geworden, maar ook mooier en een fijnere plek om te zijn. Er zijn bankjes en een picknicktafel met watertappunt geplaatst. En de grote glas- en textielcontainers zijn onder de grond gebracht.

Bent u in de buurt? Kom dan gerust een keer kijken naar het nieuwe Kerkplein!

Samen met inwoners

Het ontwerp voor het nieuwe Kerkplein is samen met inwoners gemaakt. Eerder zijn de ideeën en wensen van inwoners opgehaald tijdens een bewonersavond en via www.samenbergendal.nl. Deze inbreng is met betrokken inwoners uit Breedeweg verwerkt tot een ontwerp voor het vernieuwde, groene Kerkplein.

Breedeweg maakt ruimte voor water

De gemeente Berg en Dal en Waterschap Rivierenland pakken samen met inwoners wateroverlast en verdroging in Breedeweg aan. Dit gebeurt met ongeveer 40 verschillende maatregelen. Een van die maatregelen is het vergoenen van het Kerkplein.