Op zaterdag 9 oktober kreeg mevrouw Y.A. (Yvonne) te Riele-Wijers uit Groesbeek een Koninklijke Onderscheiding. Burgemeester Mark Slinkman van Berg en Dal reikte deze onderscheiding uit. Dit deed hij na afloop van de thema-middag van de Luisterlijn Nijmegen. Mevrouw Te Riele is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Ze kreeg deze onderscheiding voornamelijk voor haar werkzaamheden voor de Luisterlijn.

Mevrouw Te Riele is sinds 1990 vrijwilliger bij THD (SOS Telefonische Hulpdienst). THD heet nu de Luisterlijn. Wekelijks bellen mensen haar daar voor een vertrouwelijk gesprek. De bellers zoeken iemand om hun zorgen en verdriet of blijdschap mee te delen.

Mevrouw Te Riele heeft zich tussen 1995 en 2015 ook ingezet voor de selectiecommissie. Hiervoor voerde ze vele kennismakingsgesprekken met nieuwe vrijwilligers.

De Luisterlijn koppelt nieuwe vrijwilligers aan ervaren vrijwilligers. Mevrouw Te Riele is sinds 1995 mentor en deelt zo haar ruime ervaring met de nieuwe medewerkers. Hiermee heeft ze een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit en de continuïteit van de vrijwilligers geleverd.

Ze was ook lid van de vrijwilligersraad. Ze deed diverse hand- en spandiensten en was ook betrokken bij de organisatie van themadagen en feestelijke gebeurtenissen.

Naast de Luisterlijn heeft mevrouw Te Riele zich ook op andere gebieden verdienstelijk gemaakt:

  • Ze was 12 jaar wekelijks vrijwilliger bij Radio Groesbeek. Ze was o.a. presentator, maar deed ook vele andere klusjes.
  • Ze begeleidde 6 jaar wekelijks een bewoner van Stichting Maria Roepaan. Dit is een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking.
  • Ze was van 1992 tot 2008 mantelzorger van haar moeder.

Burgemeester Slinkman speldde het lintje zelf bij mevrouw Te Riele op.