Jos Peters (73) uit Beek heeft in de raadsvergadering van 19 mei 2022 een Koninklijke Onderscheiding gekregen voor zijn raadslidmaatschap. De heer Peters is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Langer dan 12 jaar raadslid

De heer Peters nam in de raadsvergadering definitief afscheid van de raad. Hij was al sinds 2002 raadslid (nog in de gemeente Ubbergen bij CDA en Ubbergen Anders) en heeft na 20 jaar een punt achter zijn politieke carrière gezet.

CDA, Ubbergen Anders en Voor Berg en Dal

De heer Peters was al vanaf 2002 raadslid. Van 2002 tot en met 2010 bij het CDA in Ubbergen. In 2014 werd hij fractievoorzitter van de lokale partij Ubbergen Anders.

Na de herindeling in 2015 veranderde niet alleen de naam van de gemeente, maar ook die van de lokale partij. Die werd “Voor Berg en Dal”. Voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen van dit jaar gaf de heer Peters aan een punt achter zijn politieke carrière te zetten.

Uitreiking

De onderscheiding werd, samen met een gedenkpenning, donderdagavond uitgereikt door burgemeester Mark Slinkman, voorzitter van de gemeenteraad.