Berg en Dal heeft een nieuwe subsidieregeling! U kunt vanaf 1 oktober subsidie krijgen als u uw regenpijp losmaakt van het riool. Regenwater dat op een dak valt verdwijnt vaak via de regenpijp in het riool. Dat is zonde!

Door uw regenpijp los te maken van het riool kan regenwater in uw tuin stromen en daar wegzakken in de grond. Dit is goed voor de planten en het helpt tegen verdroging van de grond. En het regenwater verdwijnt niet meer in het riool. Zo voorkomen we dat bij hevige buien het riool overstroomt.

Woont u in de gemeente Berg en Dal? Kijk dan of de subsidie voor u geldt op www.bergendal.nl/afkoppelenregenpijp.

Hoe werkt het losmaken van het riool?

Het losmaken van de regenpijp van het riool noemen we ook wel ‘afkoppelen’. Bij afkoppelen zaagt u de regenpijp boven de grond af. Hierbij is het belangrijk dat het regenwater wegstroomt van de woning. Dit voorkomt vochtproblemen. Het regenwater kan bijvoorbeeld via een gootje de tuin instromen. Daar kan het worden opgevangen in een vijver of een bak met grind. Een verlaagd stuk tuin is ook mogelijk.

Hulp bij afkoppelen of subsidieaanvraag

Heeft u hulp nodig bij het afkoppelen of bij het aanvragen van de subsidie? Neem dan contact op met de afkoppelcoach van de gemeente, Lanny Olie. U kunt contact met haar opnemen via telefoon 06 – 58 07 61 83 of via e-mail afkoppelen@bergendal.nl.

Hoeveel subsidie kunt u krijgen?

De subsidie is 8,- per m2  dak. Er geldt een maximum van € 500,- per aanvraag. Per adres kunt u een keer subsidie aanvragen.

Hoe kunt u de subsidie aanvragen?

Op www.bergendal.nl/afkoppelenregenpijp staat een stappenplan voor het aanvragen van de subsidie. U leest hier ook wat de voorwaarden zijn.

Let op: vraag eerst subsidie aan en begin daarna pas met het losmaken van uw regenpijp.