De gemeente Berg en Dal stimuleert sporten en bewegen voor al haar inwoners. Dat doet de gemeente samen met heel veel sportverenigingen en organisaties, onder de naam sportstimulering Berg en Dal(externe link). Ieder jaar blikken alle partijen terug op of/hoe inwoners van Berg en Dal gebruik maken van alle mogelijkheden.

Met onderstaande jaarrapportage van Sportstimulering Berg en Dal maken we zichtbaar wat we met zijn allen in 2020 hebben gedaan en bereikt.

Algemene cijfers in Berg en Dal

  • Inwoners uit Berg en Dal scoren beter dan gemiddeld in de provincie Gelderland met betrekking tot de Nationale Beweegnorm en de fitnorm
  • Ook op de combinorm scoren inwoners uit de gemeente Berg en Dal gemiddeld beter dan in de provincie Gelderland
  • Het gemiddeld aantal inwoners met een gezond gewicht is vergelijkbaar met het aantal inwoners provinciaal met een gezond gewicht.
  • Op het gebied van ondergewicht en overgewicht scoort de gemeente Berg en Dal echter hoger dan gemiddeld in de provincie.
  • Het aantal inwoners met ernstig overgewicht (obesitas) is beduidend lager dan gemiddeld in de provincie Gelderland.
  • Opvallend is dat het aantal inwoners dat lid is van een sportvereniging, in alle leeftijdsklassen hoger is dan gemiddeld in de provincie Gelderland.

De gehele rapportages kunt u hieronder downloaden.

Wat vindt wethouder Annelies Visser?

“Samen met heel veel sportverenigingen en organisaties probeert de gemeente het voor iedereen toegankelijk en aantrekkelijk te maken om te sporten en bewegen. Dit doen we omdat dit goed is voor je gezondheid, voor je sociale contacten, om stress te verminderen. De lijst met voordelen is ellenlang. Ik ben daarom blij om te zien dat er zoveel inwoners  gebruik maken van het sport- en beweegaanbod.”