Ouderen krijgen steeds vaker te maken met financieel misbruik. Bijvoorbeeld diefstal, pinpasmisbruik, ongewenste bemoeienis met geldzaken of een veranderd testament.

We willen dit voorkomen en aanpakken. Daarom werken 10 organisaties in de gemeente samen in de ‘Alliantie veilig ouder worden’. Vermoedt u financieel misbruik? Doe dan een melding.

Waar kunt u een melding doen?

U kunt een vermoeden van financieel misbruik melden op verschillende manieren:

  • U kunt Veilig Thuis inschakelen. Zij zijn 24 uur per dag bereikbaar via het gratis telefoonnummer 0800-2000. Iedereen kan een melding doen bij Veilig Thuis als er zorgen zijn over een thuissituatie. Dit geldt dus voor familieleden, buurtgenoten, vrienden, collega’s en professionals.
  • U kunt ook contact opnemen met het Sociaal Team van de gemeente Berg en Dal. Dat kan via telefoonnummer: 024 - 751 6520. U kunt ook een mail sturen naar sociaalteam@bergendal.nl.

Welke organisaties zitten er in de Alliantie veilig ouder worden?

In de alliantie zitten de volgende organisaties: Veilig Thuis Zuid Gelderland, Rabobank, Kalorama, Notariskantoor Mostart en Timmermans, Mentorschap Overijssel en Gelderland, Bureau SIM, ZZG Zorggroep, Zorggroep De Laren/ Villa Hamer en Zeker Financiële Zorgverlening en de gemeente Berg en Dal.

Iedereen die zich zorgen maakt over financieel misbruik van ouderen kan bij de organisaties terecht. De organisaties delen kennis en ervaringen en ze helpen elkaar om kwetsbare ouderen te beschermen. Ook weten ze elkaar te vinden als er een vermoeden is van financieel misbruik.