Vandaag reikte burgemeester Mark Slinkman een kinderlintje uit aan de 6-jarige Milan Geutjes uit Beek. Dit deed hij in de Carolusschool. Daardoor konden de klasgenootjes van Milan er ook bij zijn. Milan kreeg de onderscheiding omdat hij zich inzet voor Stichting Kanjerwens Nederland. Met het door Milan ingezamelde geld kunnen veel wensen worden vervuld van ernstig zieke kinderen of kinderen met een chronische aandoening.

Kanjerwens Nederland

Milan heeft zelf een keer een kanjerdag gehad en daardoor zijn zijn ouders betrokken geraakt bij Kanjerwens Nederland. Milan heeft door dat er kinderen in Nederland zijn die nog veel zieker zijn dan hij. Hij wil graag dat deze kinderen ook een mooie dag hebben, waarop hun wens in vervulling gaat en ze het ziek zijn even vergeten.

Kanjerwens Nederland organiseert individuele wensvervullingen voor ernstig zieke kinderen of kinderen met een chronische aandoening. Elk ziek kind heeft maar één wens en dat is beter worden. Genezen kan Kanjerwens niet maar zij kunnen er wel voor zorgen dat de kinderen een dag krijgen om nooit meer te vergeten. 

De acties van Milan

Milan is sinds 17 december 2018 jeugdambassadeur van Kanjerwens Nederland. Na zijn kanjerdag, twee jaar geleden, heeft hij zijn ouders geholpen bij het inzamelen van mobieltjes, lege cartidges en lege toners van printers. Deze bracht hij naar de inleverpunten. De spullen werden gerecycled en de vergoeding ging naar Kanjerwens Nederland. Daarna heeft hij met zijn ouders verschillende andere acties opgezet. Zo werden er cupcakes gemaakt en zijn bij diverse supermarkten statiegeldbonnen ingezameld. Milan helpt met het inpakken van de cupcakes en maakt mooie bedank-tekeningen. Met zijn acties heeft Milan ruim € 1.000 ingezameld voor Kanjerwens Nederland.

Eerste kinderlintje gemeente Berg en Dal

De gemeente Berg en Dal heeft drie soorten gemeentelijke onderscheidingen: het ereburgerschap, de erepenning en het kinder/jongerenlintje. Kinder/jongerenlintjes zijn er voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar. Het college van burgemeester en wethouders kan het kinder/jongerenlintje toekennen aan kinderen/jongeren die een bijzondere prestatie hebben geleverd of zich jarenlang bijzonder hebben ingezet. De gemeente Berg en Dal reikte eerder 4 erepenningen uit. Milan kreeg als eerste jongere het kinder/jongerenlintje!

Iedereen kan iemand voordragen voor een gemeentelijke onderscheiding. De randvoorwaarden voor de aanvraag en de aanvraagprocedure staan op de website bij aanvraag gemeentelijke onderscheiding
 

Uitreiking lintje Milan
Milan Geutjes