Het aantal woninginbraken in de gemeente Berg en Dal is meer dan gehalveerd in 2020 (46 inbraken) ten opzichte van 2019 (98 inbraken). Door corona zijn mensen veel vaker thuis en krijgen inbrekers minder kansen om toe te slaan. 

Burgemeester Mark Slinkman: “Laten we deze periode aangrijpen om inbrekers ook na corona buiten de deur te houden. Met een paar kleine ingrepen kunnen we het inbrekers al veel moeilijker maken. Met goede sloten, slimme verlichting en alert zijn op het afsluiten van ramen en deuren. En sluit je aan bij je eigen whatsapp buurtpreventiegroep.”

Wat kunt u zelf doen?

De politie is uiteraard waakzaam, maar zelf kunt u als inwoner het meeste verschil maken bij de bescherming van uw bezittingen:

  • Het is belangrijk om altijd ramen en deuren te sluiten en op slot te doen. Omdat de meeste inbraken in slechts enkele minuten worden gepleegd, is dat ook belangrijk wanneer u uw woning maar kort verlaat. Veel inbraken vinden namelijk overdag en ’s avonds plaats. Vaak komen inbrekers binnen via de achter- of zijkant van je woning: juist de deuren en ramen die niet direct in het zicht staan zijn aantrekkelijk.
  • Laat een bewoonde indruk achter wanneer u uw woning verlaat: zorg wanneer het donker is dat er in de woning verlichting aan staat en plaats buiten lampen met bewegingssensoren.
  • Voor meer tips tegen inbraak en om woningen beter te beveiligen: www.politiekeurmerk.nl(externe link) of www.maakhetzeniettemakkelijk.nl(externe link).